O projektu

Type of Services


Zelena zanimanja i komunikacija za posao – garancija bolje budućnosti u Slavoniji


Awesome Image

Zelena radna mjesta su ona koja štite životnu sredinu, obnavljaju biološku raznovrsnost, smanjuju potrošnju energije, minimalizuju nastanak otpada i štite od zagađenja. Ona su sve manje izbor, a sve više stvarna potreba tržišta, naročito u vrijeme ekonomske i epidemiološke krize.
Slavonija je posljednjih godina žarište dvaju paralelnih procesa zahvaljujući kojima je jedno od najprikladnijih područja za ulaganje u razvitak zelenih zanimanja. Prvi proces je iseljavanje mladih u potrazi za poslom u inozemstvu, a drugi je iznimno jačanje IT sektora. Ti procesi dovode do nedostatka radne snage, povećane potrebe poslodavaca za radnicima sa specifičnim IT znanjima, a pogotovo u rastućem “zelenom” sektoru.

Edukacija – odgovor na potrebe poslodavaca i nezaposlenih


Upravo zbog navedenih okolnosti partneri na projektu: EU Centar, Algebra i Grad Osijek, kombinirajući vlastite snage i kapacitete, zajedničkim naporima razvili su edukacijske programe koji odgovaraju na uočene potrebe na tržištu rada, te istovremeno smanjuju mogućnost socijalne isključenosti među ciljanim skupinama programa kroz koji je projekt financiran, a kojima je omogućeno besplatno sudjelovanje u projektnim aktivnostima:

Partnerstvo – garancija za uspjeh


Kombinirajući specifična znanja i kapacitete projektnih partnera razvijeni su edukacijski programi i projektne aktivnosti uz koje će korisnici projekta dobiti pristup najkvalitetnijim znanjima i vještinama trenutno dostupnim na tržištu – potpuno besplatno. Partneri na projektu su Grad Osijek, POU Algebra i Udruga EU Centar.

Grad Osijek

POU Algebra

Udruga EU CentarŽeliš se educirati za
python programera ili unaprijediti komunikacijske vještine?Prijavi se


Javite nam se i saznajte više o mogućnostima uključivanja u projektne aktivnosti.


+385 98 9559 369